Een scandinavisch interieur:

tot rust komen in je eigen huis

Tips en inspiratie

EEN SCANDINAVISCH INTERIEUR?

De afgelopen jaren werd een Scandinavisch interieur steeds populairder. Dit snappen we heel erg goed, want centraal in dit interieur staan comfort en functie. Scandinavische interieurs zijn meestal erg licht en hebben een neutraal kleurenpalet. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit zorgt voor rust in de ruimtes. Deze rust vinden Scandinaviërs belangrijk zodat ze na een drukke dag op het werk volledig kunnen ontspannen thuis.

Wil jij ook graag die rust in je eigen huis ervaren? Of ben je gewoon een grote fan van de Scandinavische look and feel?

Lees dan zeker verder en ontdek hoe jij jouw huis in Scandinavische sferen kan brengen.

LESS IS MORE

Als je kijkt naar een Scandinavisch interieur, zie je het meteen: less is more.
De strakke vormgeving zorgt ervoor dat de ruimtes clean ogen. Door dit te combineren met een aantal mooie accessoires geeft het een gezellig gevoel. Scandinaviërs proppen hun huizen niet vol met verschillende accessoires. Ze kiezen vaak een aantal blikvangers die door de eenvoud van de rest van het interieur mooi tot hun recht komen. Kies dus jouw favoriete accessoires uit ,maar probeer te vermijden dat je te veel leuke items op je kasten wil zetten want dat oogt vaak rommelig en druk.

Het opvallendste en grootste item in de woonkamer is vaak de zetel. Ga voor een grote, stoffen zetel met rechte lijnen. Dit houdt het geheel rustig. Goede kwaliteit en comfort zijn heel belangrijk bij de keuze van je zetel.

Aansluitend bij less is more vinden Scandinaviërs een gevoel van ruimte essentieel. De meubels die je in deze interieurs ziet terugkomen zijn steeds voorzien van slanke poten om het ruimtelijk te laten ogen. Ook verkiezen ze elegante meubels in plaats van grote stukken die we in andere stijlen wel zien terugkomen.

Tip: Om het ruimtelijke gevoel nog groter te maken kies je bijvoorbeeld best voor verschillende kleine bijzettafeltjes in plaats van een grote salontafel. Bekijk onze bijzettafeltjes >

Ondek de zetels

Zachte kleuren en natuurlijk licht

Een van de belangrijkste zaken in een Scandinavisch interieur is licht. In Scandinavische landen wordt het vroeg donker. Hierdoor willen de Scandinaviërs overdag zoveel mogelijk genieten van het natuurlijke licht. De keuze voor zachte materialen is dan ook erg voor de hand liggend. Helaas beschikt niet elke woning of ruimte over grote ramen. Gelukkig kan een grote spiegel of een mooie lamp al wonderen doen en zorgen voor dat extra beetje licht.

In Scandinavische interieurs zal je vooral zachte kleuren terug zien komen om het natuurlijke licht te versterken. Ga zelf voor een witte basis en combineer dit met grijs en pasteltinten of andere lichte kleuren. Zo behoud je een natuurlijk kleurenpalet waar zelfs een echte Noor, Zweed of Deen jaloers op is.

Ontdek scandinavische accessoires

Investeer in enkele eye-catchers

Spelen met geometrie EN knus textiel

Om ervoor te zorgen dat het interieur niet te saai wordt, durven de Scandinaviërs te spelen met texturen en geometrie. Ze gebruiken sierkussens met opvallende patronen en geometrische vormen. Er mag zelfs wat kleur in zitten. Je kan ook kiezen voor tapijten, plaids of vazen in een toffe print. Door je woning hiermee aan te kleden krijgen de ruimtes een extra vleugje eigenheid.

Het voordeel aan aan sierkussens en andere decoratie-items is dat je jouw interieur snel en eenvoudig kan omgooien. Ben je een bepaald printje beu na een tijd? Geen probleem! Kies enkele nieuwe hoezen voor jouw kussens en zoek een nieuwe plaid. Je creëert zo in no time een totaal andere sfeer in jouw huis.

Iets dat ook niet kan ontbreken voor wat extra gezelligheid in is knus textiel. Denk bijvoorbeeld aan een schapenvachtje gedrapeerd over een fauteuil of een tafeltje. Een leuke plaid of een zacht tapijtje kunnen ook al wonderen doen.

Krijg ons gratis advies

Natuurlijke materialen

Iets wat absoluut niet kan ontbreken in een echt Scandinavisch interieur is hout.

Natuurlijke materialen staan centraal in deze interieurs en zorgen voor dat extra beetje warmt.

Een houten vloer zal je dan ook in de meeste scandinavische inrichtingen terug zien komen. Om de houten vloer een leuke extra te geven kan je deze aankleden met een tof tapijt.

Ga ook voor hout bij de keuze van je meubelen. Vooral stoelen of tafels met houten poten maken het geheel af. Deze zorgen voor een moderne en rustige uitstraling in huis.

Tijd om meubels te shoppen?

De grote valkuil van een scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur kan al snel te wit ogen. Los dit op door accessoires te kiezen in verschillende pasteltinten. Durf ook bij het kiezen van textiel voor verschillende texturen te gaan. Zo zorg je voor voldoende warmte in jouw interieur. Jouw huis wordt in no time een zalige plek om helemaal tot rust te komen. Had je hierbij graag wat hulp?
Boek een gratis Design Date met onze interieuradviseur!

Boek een Design Date

Kamers onder de loep

Hoe richt je je woonkamer, slaapkamer, eetkamer en kinderkamer in met Scandinavische meubelen? Laat je inspireren door de onderstaande designconcepten, waarmee je een specifieke kamer direct omtovert in een Scandinavisch meesterwerk.

Natuurlijke materialen

Kies je optie

CONCEPT ME – Slaapkamer Gamma met tal van mogelijkheden – NOLTE

Verkrijgbaar in diverse manieren van opstelling

Bekijk de mogelijkheden

Salon Hamac

Een comfortabel salon

Kies jouw kleur

Bartafel Querido – Barstoel Claudio

Gezellig tafelen

Vraag je offerte

De Keuze van De Keizer

Mooie meubelen nodig voor jouw Scandinavische interieur? Laat je verrassen door de Keuze van De Keizer.

BUY A GIFT VOUCHER

INFO / ORDER »

  • Dutch
  • French
  • English