Een modern interieur: een statement van schoonheid en efficiëntie

Tips en inspiratie

Waarom een modern interieur?

Onze ervaring is dat mensen die houden van moderne interieurs enkele bijzondere kenmerken hebben:

  • Strakke vormen en openheid geven hen een rustig gevoel;
  • Minder is voor hen meer: goed design zit in het weglaten van overbodige, afleidende elementen;
  • Een interieur is voor hen een statement dat schoonheid en efficiëntie in perfecte harmonie kunnen (en moeten!) zijn.

Zeg je volmondig ‘Ja, dat ben ik!’ wanneer je dit leest? Dan ben je moderne geest die verlangt naar een modern interieur.

Blijf lezen, want wij geven je tips en inspiratie waarmee jij je woning in no time omtovert tot een eigentijds statement waarmee je indruk maakt.

 

Besteed extra veel aandacht aan details

Zoals je weet draait een succesvol modern interieur om het weglaten van overbodige elementen. Het klinkt daarom misschien tegenstrijdig om te zeggen dat je extra veel aandacht aan details moet geven. Want moesten die details immers niet geëlimineerd worden?

Het zit als volgt:

Juist omdat er in een modern interieur minder elementen zijn waardoor de aandacht kan worden gegrepen, moet je ervoor zorgen dat de weinige elementen die er zijn, van uitmuntende kwaliteit zijn.

We hebben het niet alleen over meubelen en accessoires, maar ook over de materialen. In bijvoorbeeld een druk, landelijk interieur valt het minder snel op wanneer een bepaald aspect (een kast, een schilderij, het vloermateriaal) van mindere kwaliteit is. In een modern interieur grijpt een element van mindere kwaliteit echter direct de aandacht, want er zijn veel minder andere elementen die de aandacht kunnen trekken.

Bekijk alle moderne zetels

Kies voor maatkasten van muur tot muur

In moderne interieurs wordt vaak gebruik gemaakt van inbouwkasten, maar die hebben het nadeel dat ze prijzig zijn en moeilijk vervangbaar wanneer je een nieuwe look wilt.

Kies daarom voor maatkasten van wand tot wand. Dit zijn standaardkasten die door de fabrikant op maat van jouw kamer kunnen worden gemaakt. Op die manier trek je de strakke lijnen van de moderne kamer door, maar mét enkele bijkomende voordelen:

  • Maatkasten zijn verkoopbaar op termijn, waardoor je niet gebonden bent aan de agenda van een dure schrijnwerker;
  • Maatkasten zijn vervangbaar zonder schilderen/plamuren;
  • Maatkasten zijn betaalbaarder dan inbouwkasten, hetgeen jouw portemonnee gaat kunnen waarderen!

Tip: informeer naar de mogelijkheden om kasten en andere meubelen voor jou aan te laten passen bij de fabrikant. Zo krijg je gegarandeerd meubelen die perfect passen in jouw moderne interieur! Neem contact op.

Bekijk alle maatkasten

Investeer in enkele eye-catchers

Natuurlijk weten we dat een originele zetel van Mies van der Rohe buiten het bereik ligt van de meeste mensen. Maar desondanks kan je investeren in enkele topmeubelen die ware eye-catchers vormen. Kwalitatief hoogwaardig design kan betaalbaar zijn indien je op de juiste plek zoekt.

Meubelen De Keizer heeft honderden moderne designmeubelen in aanbod die geïnspireerd zijn door befaamde ontwerpers als Charles en Ray Eames, Marcel Breuer, Mies van der Rohe en Maarten van Severen. Deze meubelen bieden wij tegen zeer schappelijke prijzen aan.

Geef je muren en vloeren een moderne touch

Ga voor een gladde en neutrale afwerking van de muren en vloeren. Dit zorgt voor een ruimtelijk en tijdloos effect dat je moderne interieur verheft boven het gemiddelde interieur. Met wit en grijs zit je altijd goed.

Toch is het, afhankelijk van jouw woning, misschien een geslaagd idee om een gekleurde accentmuur aan te brengen. Dit werkt soms wel, soms niet. Vraag onze interieurdeskundigen om raad tijdens een Design Date.

Een betonvloer of gietvloer is ideaal voor een modern interieur. Muren kunnen geschilderd worden, maar ook een afwerking van onbehandeld beton is in veel modern ingerichte woningen een succes.

Krijg ons gratis advies

Stijlen mixen? Het mag!

Onze interieurstylisten fluisteren het vaak in de oren van onze klanten tijdens een Design Date:

Het is een achterhaald idee dat een modern interieur 100% strak moet zijn. Vandaag de dag is het helemaal oké om andere stijlen in een modern interieur binnen te laten sluipen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de eet- en werkbar op de afbeelding hiernaast. Op het eerste zicht een zeer modern interieur. Maar wat valt op als je blijft kijken? De moderne tafel en krukken zijn geplaatst in een kamer die klassiek-landelijke muurpanelen en houten vloeren heeft. Om de panelen en de vloer te laten vloeken met de meubelen zijn ze wit geschilderd, dat wel, maar de invloeden van een niet-modern interieur blijven aanwezig.

Laat je niet gek maken door mensen die zeggen dat modern alleen gecombineerd mag worden met modern. Wil je een retro-sixties kastje in je strakke loft zetten? Doen! Wil je een toffe landelijke lamp in je moderne slaapkamer hangen? Oh yeah, laat je gaan!

Op deze manier voorkom je bovendien de grootste valkuil van een modern interieur. Lees snel verder om deze te leren kennen!

Tijd om meubels te shoppen?

De grote valkuil van een modern interieur

De valkuil is duidelijk: een modern interieur kan al snel steriel en onhuiselijk aanvoelen. Is dit wat je voor ogen hebt? Ook goed. Maar de meeste mensen die van modern houden willen desondanks het gevoel hebben dat ze in een woning wonen, en niet in een museum voor moderne kunsten.

Door andere stijlen in je moderne interieur te mixen én door her en der warme texturen en kleuren te gebruiken, breng je je eigentijdse interieur tot leven. Had je graag wat hulp hierbij? Boek een gratis Design Date met onze interieuradviseur!

Boek een Design Date

Kamers onder de loep

Hoe richt je je woonkamer, slaapkamer, eetkamer en kinderkamer in met moderne meubelen? Laat je inspireren door de onderstaande designconcepten, waarmee je een specifieke kamer direct omtovert in een modern meesterwerk.

Eetkamer Brooklyn

Een moderne, warme eetkamer

Kies je optie

salon DORA

Verkrijgbaar in diverse manieren van opstelling

Een modern topstuk

Kastenprogramma Columbus- NOLTE

Kamerbreed voor de moderne slaapkamer

Op maat maakbaar

Jeugdkamer Frodo

Modern maar vriendelijk

De ideale kinderkamer

De Keuze van De Keizer

Mooie moderne meubelen nodig voor jouw hedendaagse interieur? Laat je verrassen door de Keuze van De Keizer.

Donnez un cheque CADEAU !! ?

INFO / commander »

  • Néerlandais
  • Français
  • Anglais