11 tips voor het kiezen van het beste bedtype

EXCLUSIEF ADVIES VAN ONZE BEDDENEXPERT

Waarom is een goed bed belangrijk?

Je brengt een derde van je leven slapend door, dus het is van vitaal belang dat je genoeg tijd besteedt aan het kopen van een nieuw bed.

Een verkeerd bed kan leiden tot spierpijn, een slechte rug en uiteraard slaapgebrek. Een betere nachtrust in een goed bed kan er allemaal toe leiden dat jij aangenamer wakker wordt.

Er komt meer kijken bij het kiezen van een goed bed dan alleen hoe het eruit ziet. Van verborgen opbergplekken tot bedden die zijn ontworpen voor specifieke matrastypen, er is genoeg om over na te denken. Lees daarom het advies van onze beddenexpert over het vinden van het beste type bed voor jouw behoeften. In dit inspiratie-artikel geven we 11 tips om een ​​goed bed te kiezen.

Alle slaapkamerartikelen

1. Bezoek een beddenwinkel

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar toch zijn er veel mensen die denken dat ze hun droombed kunnen vinden door eindeloos te scrollen op het internet. Door een winkel te bezoeken, kun je verschillende stijlen, vormen en ontwerpen uitproberen om er zeker van te zijn dat je een goed bed vindt. Bekijk onze locatie en openingsuren. Ook als je op zoek bent naar alleen een nieuwe matras is onze winkel een bezoek waard.

 

2. Kijk er niet alleen naar, maar ga erop liggen

Het is essentieel dat je altijd een bed uitprobeert voordat je het koopt. We zijn allemaal verschillend en verschillende bedden zijn niet voor iedereen geschikt. De ondersteuningsvereisten van mensen zijn afhankelijk van hun gewicht en lichaamsbouw, dus je moet je echt (letterlijk en figuurlijk) comfortabel voelen bij je keuze.

 

Beddenwinkel Ternat bij Brussel

 

3. Kies samen een bed

Als je een bed gaat delen, moet je een goed bed kiezen voor zowel jou als je partner. Op die manier kun je er allebei op gaan liggen en ervoor zorgen dat het groot genoeg en comfortabel genoeg is voor jullie beiden.

 

4. Denk na over de grootte van de kamer

Er moet altijd rekening worden gehouden met de totale grootte van de slaapkamer. Als de slaapkamer te klein is, is een enorm bed niets voor jou. Om goed te kunnen ontspannen, heb je een redelijke ruimte rondom je bed nodig. Als je een multifunctionele ruimte verbetert, bedenk dan dat slaapbanken meer leefruimte bieden als je er niet op slaapt. En als je niet helemaal zeker weet welke slaapbank je nodig hebt, bekijk dan ons aanbod aan slaapbanken.

 

5. Benut de ruimte optimaal met opbergbedden

Als je geen ruimte hebt voor een grote kledingkast, of als je niet weet waar je de extra lakens moet opbergen, overweeg dan een bed met opbergruimte eronder. Dit is het beste type bed voor mensen met kleine kamers, omdat ze je veel extra ruimte bieden om jouw spullen op een gemakkelijke en handige manier op te bergen.

 

6. Geef jezelf de ruimte om ruim te liggen

Als je een grote of redelijk grote slaapkamer hebt en je een partner hebt die altijd alle ruimte in het bed in beslag, overweeg dan om te investeren in kingsizebedden. Wil je nog meer ruimte en comfort, kies dan voor een emperorbed. Kom naar onze beddenwinkel in Ternat en ontdek welke bedden van groot formaat wij hebben.

 

Beddenwinkel in Ternat

7. Overweeg meer ruimte dan een eenpersoonsbed

Zelfs als je alleen slaapt, betekent dat niet dat je een eenpersoonsbed moet kopen. Sommige slapers hebben veel ruimte nodig of willen dat ze zich prettig voelen, dus als je een van hen bent, overweeg dan om te investeren in een tweepersoonsbed.

 

8. Zorg ervoor dat het er goed uitziet en ook goed aanvoelt

Als je een stijlvol bed wilt dat echt karakter aan een kamer toevoegt, zijn hoofdeinden een must. Kies bij Meubelen De Keizer uit metalen, gestoffeerde of houten hoofdeinden in verschillende mooie ontwerpen.

 

9. Kies een bed dat je rug ondersteunt

Veer- en lattenbedden zijn het beste type bed voor rugondersteuning. En onthoud altijd dat een goed bed de grootte, vorm en specifieke behoeften van de slaper moet respecteren. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van je rug als je ligt, kies dan voor een verstelbaar bed en slaap in een voor jou comfortabele houding.

 

10. Bedden en matrassen moeten samenwerken

Koop nooit een bed zonder ook aan de matras te denken. Binnenveringsmatrassen zijn ideaal voor boxspringbedden, terwijl lattenbodems eerder worden gecombineerd met schuimmatrassen. Koop waar mogelijk tegelijkertijd een nieuw bed en een nieuwe matras, want een nieuwe matras op een oud bed gaat niet zo lang mee als op een nieuw bed.

 

Matrassenwinkel Ternat

 

11. Je krijgt waar je voor betaalt

Het beste bed voor jou is niet altijd het duurste, maar waarschijnlijk ook niet het goedkoopste. Een goedkoop bed ziet er misschien goed uit, maar het geeft je niet de ondersteuning die je nodig hebt voor een goede nachtrust. Houd er rekening mee dat een lagere prijs jouw comfort kan verminderen. Het is een goed idee om productrecensies online te bekijken voordat je een bed koopt, zodat je kunt zien wat andere mensen vinden van het artikel dat je koopt.

Gratis advies? Boek een Design Date!

Natuurlijk mag je altijd in onze meubelwinkel in Ternat onze bedden, matrassen en boxsprings komen testen. Dat is gratis en vrijblijvend. Had je hierbij graag wat hulp? Boek een gratis Design Date met onze interieuradviseur. Hij helpt jou het ideale bed kiezen.

Boek een Design Date

De Keuze van De Keizer

Zoek jij het ideale bed? Laat je verrassen door de Keuze van De Keizer.

Schenk een CADEAUCHEQUE

info / bestel »

Ontdek onze Design Date

ik wil een design date »