Wie zijn wij?

Wie wij zijn is al tientallen jaren duidelijk: wij zijn een vriendelijke meubelwinkel in Ternat die jou het meest passende, verbluffende, Instagram-waardige interieur wilt geven dat je ooit hebt gehad. Het moet het interieur zijn waarvan jij voelt dat het bij jou past. Klinkt dat ambitieus? Misschien. Maar dat houdt ons niet tegen om erin te slagen!

Wil je de collectie zien?

Hoe wij jou het beste advies geven

Onze aanpak is eenvoudig, maar efficiënt: wij nemen alle tijd die nodig is om jouw smaak en budget te weten te komen. Bij ons werken geen verkopers, alleen woningstylisten. Over hen geven we één grote garantie:

De woningstylist is er om jou te helpen. Hij of zij is erin getraind om voor ieder budget, voor iedere stijlvoorkeur, voor ieder type woning een passende begeleiding te geven.

Ook als je nog niet goed weet wat je wilt, zal de stylist er met foto’s en toonzaalvoorbeelden in slagen om van jouw woning eindelijk in alle opzichten jouw woning te maken, dus ook op het gebied van interieur.

Heb je zelf al een heldere visie van jouw droominterieur? Dan doet onze stylist graag een stapje opzij en laat hij je de toonzaal vrij verkennen. Zo bezorgen we iedere bezoeker van onze meubelwinkel een onvergetelijke ervaring.

Maak een Design date

Wanneer jij zegt dat wij je goed geholpen hebben, dan pas zijn wij tevreden.

Tot die tijd blijven wij ons best doen.

Daarna? Ook natuurlijk.

Gegarandeerd.

Onze geschiedenis: vele zielen met hetzelfde doel

Als we terug zouden gaan in de tijd (en laten we dat gewoon eens doen), is te zien dat vele ondernemers met een passie voor meubelen de basis hebben gelegd voor Meubelen De Keizer:

1920

Met paard en kar zelfgemaakte meubelen verkopen
Al in 1920 verhuisden onze grootvader Henri De Greef en grootmoeder Jeannine van het Vlaamse platteland naar de grote stad Brussel. Ze kochten een stadsrijhuis voor omgerekend € 18.000. Dat was destijds een grote som geld, dus dat moest terugverdiend worden! Henri begon daarom te doen wat hij best deed: meubels maken. Hij begon zijn eigen schrijnwerkerij en produceerde degelijke meubelen voor de Brusselse bevolking. Deze meubelen bracht hij met paard en kar tot aan zijn klanten.

1945

Van meubelproductie naar inkoop en verkoop
Na de Tweede Wereldoorlog veranderde in heel België de manier waarop winkels zaken deden. Voor de oorlog maakte vrijwel iedere meubelverkoper zélf zijn meubelen. Na de oorlog draaide alles rond schaalvergroting, en zelf meubelen maken paste niet in dat plaatje. Uit de schrijnwerkerij kwam het familiebedrijf Meubelen Pessemier voort, dat opgericht werd door Henri’s schoonzoon Pierre Pessemier. Pierre kocht kwaliteitsmeubelen in en verkocht deze. Op deze manier wist hij zijn winkel tot 1975 te laten groeien tot 1000 m²! In 1981 werd Meubelen Pessemier omgedoopt tot Galerie Fransman, naar de locatie, de Fransmanstraat.

1991

De opkomst van De Keizer
Door een andere familie, de familie Kiesekoms, werd in 1991 Meubelen De Keizer opgericht in Ternat. Dat gebeurde in de Keizerstraat, wat de edele naam verklaart. Meubelen De Keizer was vanaf het begin een zaak die service en hoogwaardigheid als speerpunten had. Wat dat betreft had De Keizer een grote overeenkomst met Meubelen Pessemier en later Galerie Fransman. In 2002 kochten Limburgse investeerders Meubelen De Keizer. Zij doopten de winkel om tot TilT Discount, een discountmeubelzaak.

2010

De terugkeer van De Keizer
Acht jaar lang bestond de naam Meubelen De Keizer niet meer. Tot wij, de familie Pessemier, de winkel in 2010 overnamen. Omdat het jasje van Galerie Fransman te krap werd in Brussel, hebben wij de kans gegrepen om de grote winkel in Ternat over te nemen. Het discountconcept werd overboord gezet, want wij prefereren kwaliteit boven kwantiteit. In 2017 keerde tot slot de naam De Keizer terug. Deze vorstelijke naam bracht immers nog steeds bij vele Belgen fijne gevoelens naar boven. TilT verdween, De Keizer zat terug op zijn troon. En dat is waar hij sindsdien met trots zit!

Tot de dag van vandaag zijn wij trots op onze geschiedenis. De zielen die schuilden achter Meubelen Pessemier, Galerie Fransman en Meubelen TilT leven voort in ons bedrijf. Door het verleden af en toe een waarderende blik te schenken, kunnen we ons volledig overgeven aan de toekomst.

Hoe helpen we jou vandaag?