Wie zijn wij?

Wie wij zijn is al tientallen jaren duidelijk: wij zijn een vriendelijke meubelwinkel in Ternat die jou het meest passende, verbluffende, Instagram-waardige interieur wilt geven dat je ooit hebt gehad. Het moet het interieur zijn waarvan jij voelt dat het bij jou past. Klinkt dat ambitieus? Misschien. Maar dat houdt ons niet tegen om erin te slagen!

Wil je de collectie zien?

Hoe wij jou het beste advies geven

Onze aanpak is eenvoudig, maar efficiënt: wij nemen alle tijd die nodig is om jouw smaak en budget te weten te komen. Bij ons werken geen verkopers, alleen familie : de zaakvoerders.

Wij zijn er om jou te helpen. Wij zijn heel erg gewoon om voor ieders budget, voor iedere stijlvoorkeur, voor ieder type woning een passende begeleiding te geven. Geheel vrijblijvend.

Ook als je nog niet goed weet wat je wilt, vinden we onze talrijke toonzaalvoorbeelden of met foto’s de juiste stijlen, vormen en kleuren om jouw woning in te richten.

Heb je zelf al een heldere visie van jouw droominterieur? Uiteraard mag iedereen vrij rondkijken in de gehele toonzaal van wel 4500m²

Zeker als je een winkel zoekt zonder marketing, reclame of hardselling, dan ben je zeker bij ons aan het juiste adres want daar hebben we bij De Keizer een hekel aan.

 

Maak een Design date

Wanneer jij zegt dat wij je goed geholpen hebben, dan pas zijn wij tevreden.

Tot die tijd blijven wij ons best doen.

Daarna? Ook natuurlijk.

Gegarandeerd.

Onze geschiedenis: vele zielen met hetzelfde doel

Als we terug zouden gaan in de tijd (en laten we dat gewoon eens doen), is te zien dat vele ondernemers met een passie voor meubelen de basis hebben gelegd voor Meubelen De Keizer:

1910

Met de goederentram zelfgemaakte meubelen verkopen
Al vóór 1910 verhuisden onze overgrootvader Henri De Greef en overgrootmoeder Jeannine van het landelijke Meise en Wemmel naar de grote stad Brussel. Ze kochten in 1919 een stadsrijhuis (een voormalige herberg) voor omgerekend € 450. Dat was destijds een grote som geld, dus dat moest terugverdiend worden! Henri begon daarom te doen wat hij best deed: meubels maken. Hij begon zijn eigen schrijnwerkerij en produceerde degelijke meubelen voor de Brusselse bevolking. Daarnaast werden er toen reeds gedraaide meubels en stoelen uit het Mechelse aangekocht en die werden verbazend vlot aangevoerd per goederentram. De verkochte meubelen werden in die jaren door Henri ook nog met de stootkar tot bij de klanten gebracht.

Het echtpaar De Greef en Van Campenhout

1945

Van schrijnwerkerij naar inkoop en verkoop
Na de Tweede Wereldoorlog veranderde in heel België de manier waarop winkels zaken deden. Voor de oorlog maakte vrijwel iedere meubelverkoper zélf zijn meubelen. Na de oorlog draaide alles rond schaalvergroting, en zelf meubelen maken paste niet in dat plaatje. Een familiedrama speelde zich echter onverwacht af: uitgerekend op de trouwdag van Henri’s enige dochter Maria overleed plots zijn echtgenote, wat een grote impact had op het tot dan florerend bedrijf. In die eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog werd dan ook niet meer gedacht aan uitbreiden. Alles draaide op een lager pitje verder. Henri’s schoonzoon Pierre en dochter Maria legden zich sedert 1962 dan ook alleen nog toe op de verkoop van meubelen onder de naam Pessemier-De Greef. De machines waren intussen verkocht en het voormalige atelier werd in 1967 omgebouwd tot toonzaal.

Meubelen Pessemier-De Greef rond 1975
Meubelen Pessemier-De Greef ±1975

1973

De beperkingen van een grootstad
De zoon van Pierre en Maria, een nieuwe Henri Pessemier, kwam in 1973, na zijn opleidingen als meubelmaker en als binnenhuisinrichter, meewerken bij zijn ouders. Vanaf 1980 vervoegde ook zijn echtgenote Nina Van Genechten de rangen, en nam het jonge paar de zaak over onder de nieuwe naam Galerie Fransman, genoemd naar de Fransmanstraat in Laken. Ze breidden gedurende de volgende 30 jaren de totale oppervlakte gestadig uit van amper 360 m² naar 1800 m², wat in de grootstad geen sinecure was. Meer en meer beperkingen werden door de overheid opgelegd en verdere uitbreiding bleek niet mogelijk. Intussen meldde zich al een vierde generatie aan; hun zoon Wim Pessemier gaf in 2009 te kennen dat hij de zaak wou verder zetten. Omdat het jasje van Galerie Fransman te krap werd in Brussel, werd er uitgekeken naar een nieuwe locatie.

Galerie Fransman omstreeks 1985

1985

De opkomst van De Keizer
Voor een andere familie, de familie Kiesekoms uit Ternat, was hun meubelwinkel in de Keizerstraat eveneens te klein geworden voor een goede opvolging door de drie kinderen. Meubelen De Keizer was vanaf het begin een zaak die service en hoogwaardigheid als speerpunten had. Wat dat betreft had De Keizer een grote overeenkomst met Meubelen Pessemier en de latere Galerie Fransman. Vader Gustaaf Kiesekoms zag in 1992 de mogelijkheid een nieuwe toonzaal in het nabije Wambeek te bouwen. Gedurende tien jaar zou de zaak floreren tot ze hem in 2002 aan het Limburgse Eycken Meubelen verkochten, die de winkel transformeerde tot een meubeldiscount, Tilt.

Meubeldiscount Tilt

2010

De terugkeer van De Keizer
In 2010 besloten de eigenaars van Meubelen Tilt de zaak terug van de hand te doen, iets wat voor de zoekende Galerie Fransman uit Laken de ideale opportuniteit zou zijn. Zonder dralen verlieten ze de grootstad Brussel teneinde zich met hernieuwde moed te vestigen in Ternat. De naam ‘Meubelen De Keizer’ was intussen reeds acht jaar in onbruik, maar daar zou verandering in komen: het discountconcept Tilt werd na de overname door de familie Pessemier uit Laken langzaam aan de kant geschoven, want zij prefereren kwaliteit en service boven kwantiteit. In 2014 keerde de naam ‘Meubelen De Keizer’ definitief terug. Deze vorstelijke naam bracht immers nog steeds bij vele Pajottenlanders fijne gevoelens naar boven.

Meubelwinkel De Keizer in 2020
Meubelen De Keizer in 2020

Tilt verdween, De Keizer zat terug op zijn troon. En dat is waar hij sindsdien met trots zit! De zielen die schuilden achter Meubelen De Greef, Pessemier, Galerie Fransman en Tilt leven voort in ons familiebedrijf. Wij hebben meubelen in de genen! Wij staan al gedurende honderd jaar ten dienste van duizenden klanten en daar zijn wij trots op.

Door het verleden af en toe een waarderende blik te schenken, kan de huidige vierde generatie, Wim en Sophie Pessemier-Van Der Schrick, zich volledig inzetten voor de toekomst van het bedrijf.

Hoe helpen we jou vandaag?